Prošlo je već više od pola stoljeća od prvog serijski proizvedenog PVC prozora u svijetu, onog tvrtke TROCAL iz 1954 godine. Danas je PVC tržišno najuspješniji materijal za proizvodnju građevinske stolarije sa stalno rastućim tržišnim udjelom. U stambenom sektoru taj udio dostiže 60 % dok je čak sedam od svakih 10 prozora kod adaptacija starih građevina izrađeno od PVC materijala. Dakle, budućnost PVC stolarije nije u pitanju – očito je da su kupci i tržište odlučili, a to je argument koji je teško pobiti. Poduzeće Moviter iz Žminja svoju PVC stolariju izrađuje iz visokokvalitetnih profila i po tehnologiji globalnog tehnološkog predvodnika u branši, njemačkog proizvođača TROCAL. Naše proizvode odlikuju vrhunska izolacijska svojstva, dug životni vijek, jednostavno održavanje i, na kraju ali ne manje važno, inovativna, ekološki prijateljska greenline proizvodnja.

Trocal 76

Mjera vrhunske funkcionalnosti. Rješenje za svaki konstrukcijski stil. Svojim rasporedom okvira i krila s pomakom kao i atraktivno malom fasadnom širinom profili TROCAL 76 pružaju dovoljno prostora za zahtjevno oblikovanje fasada. Pouzdanom tehnologijom sa srednjom ili brtvom na prihvatu i pet komora, kao i s varijantama classic i elegance, sustav pokriva skoro sva područja primjene i individualne potrebe. TROCAL 76 je i iznimno ekonomičan sustav – kompatibilnost sistemskih varijanti i pribora omogućuje neograničene mogućnosti kombiniranja elemenata prema sopstvenim zamislima, a jedinstven raspored komora (patentirani križni segment) daje prozoru visoku vlastitu stabilnost i otpornost na torzijska naprezanja. Zahvaljujući međusobno usmjerenim komponentama Trocal profila profila, osiguran je zajednički opći stil. Tako se i sustav ulaznih vrata TROCAL PremiDoor savršeno uklapa s našim prozorima. Također, kompatibilnost iste vrste susrećemo i kod balkonskih vrata i kliznih stijena PremiSlide.

Trocal 88

U stalnoj težnji prema savršenstvu, s TROCAL 88+ sustavom stvoreno je novo mjerilo u branši. Sustavom 88+ omogućen je veliki napredak u kvaliteti i udobnosti stanovanja.
  • Inteligentna konstrukcija novog profila omogućuje izuzetno povećanje vrijednosti toplinske i zvučne izolacije, uz veću sigurnost i ekonomičnost.
  • Suvremen dizajn, savršene proporcije.
  • I s ugradbenom dubinom od 88 mm uspjeli smo postići elegantan uski izgled prozora – za više svjetlosti u vašem prostoru.
  • Poboljšana statika za veća krila.
  • Dodatne mogućnosti u oblikovanju površinskih boja – TROCAL DecoStyle, AluClip i AluFusion.
  • Znatno smanjenje potrošnje energije i ispuštanja CO2 u okoliš,
  • Certificiran i za pasivne kuće

Rolete

Moviter VariNova rolete sustava RolaPlus® mogu se koristiti u najrazličitiijm varijantama ugradnje, bilo da se radi o adaptaciji ili novogradnji i ugrađuje li se na PVC, alu ili drvene okvire. Kutija nakon ugradnja može biti vidljiva, a postoji i mogućnost žbukanja izvana i/ili iznutra. PVC kutija za rolete VariNova zadovoljava i stroge zahtjeve Odredbe o štednji energije EnEV, koja u području kutija za rolete propisuje vrijednost Rw ≥1,0 (m2·k)/w, bilo da se radi o novim ili starim objektima.

Veliku prednost predstavlja VariNova s integriranim komarnikom (rolo mrežicom za zaštitu od kukaca) kojeg je moguće ugraditi bez dodatnih izmjena.

Revizijski otvor s varijantama otvaranja prema dolje ili unutra može se na licu mjesta prilagoditi objektu. Osim toga, VariNova nudi vrlo jednostavnu montažu na sve prozorske sustave uobičajene na tržištu.

Grilje i škure

Capri-Ischia grilje sustava OmbraPlus zadržavaju prirodan izgled pravog drveta uz dodatne prednosti koje pruža visokokvalitetni PVC materijal – iznimno lako i jednostavno održavanje i gotovo neograničena trajnost. Osim odlične zaštite od sunca, grilje vam nude i puno više: zaštita od vjetra i vremenskih neprilika, od topline i hladnoće, neželjenih pogleda ali i od provale i krađe. OmbraPlus sustav škura Grado donosi neke prednosti u odnosu na klasične materijale, ne narušavajući pri tome izvornu rustikalnu estetiku i čar prošlih vremena. To se prije svega odnosi na znatno veće mogućnosti oblikovanja, krajnje jednostavno održavanje i poboljšanu sigurnost zahvaljujući novim konstrukcijskim rješenjima.