Prozori, vrata i klizne stijene

Aluminij u suvremenoj arhitekturi zauzima vrlo značajno mjesto budući da se radi o materijalu koji uz visoku čvrstoću i stabilnost pruža i neograničene mogućnosti oblikovanja. Moviter izrađuje sve vrste prozora i vrata, kliznih i harmo stijena, grilja i ograda od  visokokvalitetnih certificiranih aluminijskih profila, s prekinutim termičkim mostom ili bez njega. Za vrhunska arhitektonska rješenja poslovnih objekata, izrađujemo i kontinuirane, polustrukturalne i strukturalne fasade iz aluminijske konstrukcije pomoću kojih je staklenim površinama moguće zatvoriti velike otvore, pa i cijele strane objekta. Zadovoljavamo i najzahtjevnije želje s obzirom na oblik i boju, tako da možemo svakom objektu dati jedan individualan estetski oblik. Moviter vam nudi izradu prozora, vrata i stijena bez ili s prekinutim termičkim mostom. Različitom kombinacijom okova omogućena je izrada više tipova otvaranja prozora i vrata, kao i kombinaciju s roletama. 

Fasade i ograde

Sustav za fasade AW86B, u Unitized i “split wall” tipologijama izrade omogućuje ugradnju otvorljivih elemenata s paralelnim otvaranjem i otvaranjem prema van.

Sustav za fasade AluK AW86B osmišljen je za izradu fasada prema dvije tipologije izrade:

kontinuirana fasada Unitized
kontinuirana fasada “split wall”

Kontinuirana fasada Unitized
Tipologija osmišljena za izvedbu velikih okvira s prekinutim termičkim mostom koji su sastavljeni u radionici i sadrže staklo, brtve, spojnice i dilatacijske spojnice, koji se onda polože jedan uz drugog i pričvrste na nosivu strukturu zgrade.
Na gradilištu, montaža koja se izvodi sa podizanjem na kat i namještanjem fasadnih polja, omogućuje rad iznutra i bez opasnosti od nezgoda.
Ugradnja već gotovih fasadnih polja smanjuje vrijeme montaže te, budući da se radi o već gotovim dijelovima, jamči visoku kvalitetu.
Ova tipologija pogodna je za velike i pravilne fasade koje se koriste za vrlo visoke zgrade i za horizontalne zgrade.

    Kontinuirana fasada «split wall» 
    Tipologija fasada pogodna za zgrade srednje i male veličine. Što se tiče izvedbe fasade, u strukturu napravljenu od okvira u obliku slova «H», polažu se fasadna polja koja se učvršćuju sa bajonetama. Za montažu su potrebne vanjske skele.
    Ova tipologija izrade omogućuje ugradnju otvorljivih elemenata koji se ne razlikuju od ostalih dijelova fasade.

    Sustav AW86B, razlikuje se od sustava AW86S za profil vanjskog staklodržača koji mehanički pridržava staklo s vanjskom vidljivom širinom od 33 mm te razmakom između stakala od 11 mm.